Onze trainingen

Van gezinsstress naar gezinshappiness

Soms word je sneller boos op je kind dan je zou willen of ontstaan er drama’s in het gezin om kleine incidenten. Soms gebeurt dit met maar een van de kinderen en met de andere kinderen niet, waardoor je geneigd bent te denken dat er met dat kind wel iets mis moet zijn.

Je kunt ook vastzitten in twijfel en schuldgevoel en je zou het wel anders willen, maar dat lukt je maar niet. Of je hebt het gevoel dat jullie elkaar niet meer begrijpen. En je zou het simpelweg weer wat vaker leuk willen hebben met elkaar.

Gezinsempowerment

De Family Academy heeft korte, laagdrempelige, speelse en positieve trainingen ontwikkeld, gezinsempowerment trainingen. Empowerment is sterker worden van binnenuit. Jezelf kunnen kalmeren en beter leren omgaan stressvolle momenten. Trots worden op je kwaliteiten, meer zelfvertrouwen krijgen en elkaar meer gaan waarderen.

Alle trainingen zijn ‘brain-based’ , dat wil zeggen de aangeboden oefeningen zijn gebaseerd op de nieuwste kennis over het brein.

We leggen uit hoe het brein werkt, dat het brein flexibel is en dat je het eenvoudig kunt trainen én bieden simpele oefeningen die goed toepasbaar zijn in een druk gezinsleven en direct een positieve invloed hebben op de sfeer in het gezin!

 

Leuk en leerzaam

Kinderen vinden de oefeningen vaak leuk en ouders zijn verrast hoe snel de kinderen de principes aanleren. Ouders vinden steun bij elkaar. Verbazing en ontroering ontmoeten elkaar.

Ouders en kinderen zijn gelijkwaardige deelnemers. De training bestaat uit een gezamenlijk gedeelte voor ouders en kinderen, en een gedeelte parallelle training voor ouders en kinderen.

Gezinnen gaan positief opgeladen weer terug. Er zijn terugkomdagen en/of er wordt contact onderhouden via mail en/of Skype.

 

De trainingen

De gezinstrainingen zijn groepstrainingen met minimaal 3 gezinnen.

Op aanvraag kan er ook een individuele gezinstraining gegeven worden, bijvoorbeeld voor een samengesteld gezin.

Voor gemeenten worden de trainingen op maat gemaakt.