Wie zijn wij

Aan de wieg van de Family Academy staan Mirjam Spijker en Milena Hilstra, die de empowerment-trainingen vanuit de praktijk hebben ontwikkeld. Beiden hebben een grote passie voor kinderen en het ondersteunen van ouders in het bieden van een veilige en gezonde ontwikkeling van hun kind. Mirjam en Milena kwamen afzonderlijk van elkaar in hun dagelijks werk kinderen en ouders tegen die enthousiast waren over de oefeningen die ze aanboden.

Mirjam en Milena zijn moeder en dochter en hebben veel geleerd van hun ouder-kind relatie. In 2011 bedachten zij, dat het aanbieden van de oefeningen aan kinderen en ouders tegelijk misschien een goed idee was. Dat legde de basis voor de mindfulfamily-training, en vanuit deze training groeiden de empowerment-trainingen. Het gezamenlijk oefenen bleek een grote meerwaarde te geven ten opzichte van individuele trainingen, want ouders en kinderen leren van én met elkaar.

Family Academy Trainers

Mirjam heeft een schat aan ervaring in het werken met mensen aan het versterken van positieve gevoelens en interacties vanuit haar achtergrond als vrijgevestigd psychologe. Zij is meer dan twintig jaar werkzaam in het vak en wil vanuit haar ervaring mensen graag meegeven ‘dat je ieder moment weer opnieuw kunt beginnen en dat compassie voor jezelf en elkaar een sleutel kan zijn’. Meer recent heeft zij zich deskundig gemaakt in de klinische toepassing van het werk van Stephen Porges, de polyvagaal theorie door o.a. scholing van Den Dana (The Rhythm of Regulation).

Milena heeft oorspronkelijk een beleidsachtergrond en heeft zich daarna toegelegd op pedagogische wetenschappen en is opgeleid als systeemtherapeut. Ze heeft een brede maatschappelijke belangstelling en beschouwt kinderen als kleine mensen met een brein in ontwikkeling.Milena zegt over haar werk met kinderen: ‘Het kinderbrein heeft aandacht en koestering nodig om te groeien, maar ouders kunnen hun kind ook enorm helpen door het brein af en toe te temmen.’

Beiden zijn nieuwsgierige wetenschappers die alle ontwikkelingen op hun vakgebied nauwlettend volgen, waardoor de trainingen zich blijven ontwikkelen. Maar bovenal zijn ze mensen van de praktijk met een grote compassie voor gezinnen. Mirjam en Milena zijn gelicenceerd door het Mindsight Institute van Dan Siegel om zijn kennis te delen en hebben masterclasses en supervisie gevolgd bij Dan Siegel, Sue Johnson, George Faller, Dan Hughes, Tara Brach, Maurizio Andolfi & Deb Dana.

In 2012 publiceerden zij het ‘Mindful Family Werkboek’ (BBNC) € 17,95

dankzij de auteurs van het prettige Mindful Family Werkboek heb ik geloof ik wat meer van het concept mindfulness begrepen” en ..”in moeilijke situaties helpt je dit terug te gaan naar een rustig gevoel” (Olaf Tempelman, de Volkskrant)